Tips för bekvämt liggunderlag för ditt husdjur utomhus

Posted on

Om du bor i en bostad med anslutande trädgård är det en höjdare för din hund eller katt. De här husdjuren älskar att vara utomhus och mår dessutom mycket bra av att vara ute. Som hund- eller kattägare är det dock viktigt att säkerställa en trygg och bekväm utomhusvistelse för djuret.

En skön sovplats med rätt liggunderlag är A och O oavsett om det gäller en hund eller katt som vistas många timmar utomhus. Här kommer några tips från veterinären på hur du “bäddar rätt”!

Hundar behöver skön avkopplingsyta

Din hund mår bra av att vila på en lugn och trygg plats utomhus. Därför är det av stor vikt att välja rätt liggunderlag till hunden så att den slipper ligga direkt på marken. Du kan med fördel placera liggunderlaget på en upphöjd plats såsom trall. Då får hunden bra utsikt och den kan lugnt koppla av på det mjuka liggunderlaget.

Du kan faktiskt köpa liggunderlag till din hund i vanliga friluftsbutiker eftersom de har bra egenskaper som passar ändamålet. Beroende på hundens storlek och även andra faktorer såsom päls kan du sedan välja en lämplig modell. Det finns liggunderlag i plast och nylon som är vattentäta, men även värmande ull. Dessutom kan du köpa praktiska uppblåsbara liggunderlag.

Katter trivs med flera sovplatser

När det gäller katter är det viktigt att försöka ge djuret flera liggplatser även utomhus. Här kan därför ett tips vara mindre liggunderlag som du placerar ut på olika ställen i trädgården eller där katten vistas. Tänk på att katter behöver en hög position eftersom de behöver ha kontroll över sin omgivning.

Katter trivs på riktigt mjuka och gärna varma underlag så välj ett liggunderlag med hög komfort. Sedan bäddar du på ett sätt som även gör det möjligt för katten att gömma sig lite lätt. Katter brukar nämligen vilja dra sig undan när de behöver vila och koppla av.