Några kända djursjukhus i Sverige

Posted on

 

Strömsholms Djursjukhus

Strömsholm har specialistdjursjukhus både för hästar och vanliga smådjur. Det finns även filialer på 4 andra platser i landet men sjukhuset i Strömsholm är det mest kända. Det har varit omtalat tack vare tv-programmet “Djurakuten” som sändes på tv för några år sedan.

Strömsholms djursjukhus har öppet dygnet runt, hela året om och fungerar även som akutdjursjukhus.

Anicura Djursjukhus Bagarmossen

Regionsjukhuset för smådjur i Bagarmossen i södra Stockholm är ett känt djursjukhus med gott rykte som figurerar i “många artiklar om djurvård” (https://www.svd.se/djuren-far-lida-nar-sjukvarden-krisar) och finns även i Dalarna, Göteborg, Jönköping och Kalmarsund.

I Stockholm har man öppet dygnet runt om ens älskade vovve eller kisse är i nöd och behöver de gå på rehabilitering efter utförd operation eller dylikt, finns det avancerade anordningar så djuret kan lära sig gå eller röra sig normalt igen.

Malmö Djursjukhus

Djursjukhuset som ligger beläget på Cypressvägen utanför Malmö, drivs av företaget Evidensia och behandlar hund och katt samt andra smådjur. De agerar också som akutsjukhus och utför allt från vaccinationer till svårare operationer med rehab som följd.